vrijdag 24 februari 2012

Andere plooiprincipes

Het is belangrijk om naast de bestaande principes om brieven te plooien ook eens te kijken naar andere toestellen die gebruikt worden om plaatmateriaal te plooien. Vaak zullen we hier robuustere machines zien die groter zijn. Maar het principe kan wel heel nuttig zijn.

Als eerste hebben we een tang die we kunnen gebruiken om een klein stukje te kunnen vast grijpen en dit dan langs de zijkant van de tang te kunnen plooien.


Hier zien we dan weer een principe waarbij we het materiaal onder een last schuiven en dan de plooi-lijn juist positioneren en vervolgens de andere helft kunnen omplooien.


Hier zien we een toestel om plaatmateriaal zoals metalen platen te plooien. We kunnen het materiaal er tussen steken en vervolgens aan de hendel trekken om het materiaal tot een bepaalde hoek te plooien.
Het plooien tot een hoek van 180° is wel niet mogelijk.


De T-shirt plooi-hulp die velen wel kennen uit de serie "The big bang theory" is ook een hulp om mooie plooi-lijn te verkrijgen en in dit geval een T-shirt mooi op te vouwen. (Zeer simpele tool die zeer effectief is!)

Als laatste zien we een kleine plooibank ook opnieuw voor het plooien van metaal plaatmateriaal. Hier is het de bedoeling om het plaatmateriaal in te klemmen en vervolgens de hendel onderaan naar boven te plooien. Zo krijgen we weer een mooie plooi-lijn. Hier hebben we opnieuw weer een kleinere plooi-hoek dan 180°.


Zoals je kan zien zijn er veel verschillende mogelijkheden om materialen te plooien. Veel van deze principes kunnen zeer handig zijn om ons te helpen met het vinden van eenvoudige en goed hanteerbare producten voor onze cliĆ«nt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten